Hvornår får man børnepenge?

Barn foran en masse penge, der spørger: Hvornår får man børnepenge
Hvornår får man børnepenge?
Henrik Andersen
-
24/02/2023
-

Der er to aspekter i spørgsmålet ”hvornår får man børnepenge?” Det ene er, hvornår du er berettiget til børnepenge, og det andet er helt konkret, hvornår du får børnepengene udbetalt, hvis du er berettiget til dem. Det kan du læse mere om herunder.

I Danmark har du ret til børnepenge – eller børne- ungeydelse, som det hedder i offentligt regi – hvis du opfylder nogle nærmere udstukne regler. Børnepengene er en økonomisk håndsrækning til børnefamilier, så de kan få hjælp til at dække nogle af de udgifter, der er forbundet med at have et eller flere børn.

Hvem kan få børnepenge?

Børne- og ungeydelse – ikke at forveksle med børnebidrag – er et beløb, der udbetales af Udbetaling Danmark, hvis du har et eller flere børn under 18 år. Børnebidrag er det beløb, du får af den anden forælder, hvis I ikke bor sammen, og det er dig, der forsørger jeres fælles barn. Men altså for at få børnepenge – børne- og ungeydelse – skal du opfylde visse krav.

For det første skal du have forældremyndigheden over barnet – enten alene eller sammen med en anden. Det gælder i øvrigt også, hvis du adopterer et barn.

Derudover skal du og dit barn bo i Danmark. Og du skal have boet eller arbejdet her i mindst 6 år inden for de sidste 10. Og du skal også være fuldt skattepligtig i Danmark. Der er visse undtagelser og særregler. På borger.dk kan du finde ud af, om du er berettiget til at modtage børne- og ungeydelse.

På hvilken dato bliver børnepengene udbetalt?

Børnepengene bliver udbetalt fire gange om året – forud for hvert kvartal. Den 20. januar, 20. april, 20. juli og 20. oktober. Falder datoen i en weekend eller på en hverdag, udbetales de den sidste hverdag inden.

Du modtager børnepenge første gang kvartalet efter, du har født, og indtil barnet fylder 15. Herefter får du ungeydelse, indtil dit barn fylder 18 år.

Hvor meget får jeg udbetalt?

Du får et beløb for hvert barn, du har. Beløbet afhænger af barnets alder og din indkomst.

Satserne for børnepenge varierer fra år til år. Læs mere her.

Hvad skal børnepengene bruges til?

Der er som sådan ingen regler for, hvad børnepenge skal bruges til. Det er penge, der skal være med til at få hverdagen i en børnefamilie til at løbe rundt, så der er råd til mad, tøj, forlystelser, gaver osv.

Der er endda flere webshops, der tilbyder, at du kan vente med at betale for det, du køber, indtil de næste børnepenge går ind på kontoen. Så kan du få købt, det dit barn har behov for nu og her, selvom det er lavvandet i kassen.

Copyright 2023 - Pilanto Aps